Når hurtig hjælp er afgørende!

Spørgsmål.

Hejsa I august måned kom det frem, at min lillebror havde solgt hash og andre stoffer, hvilket selvfølgelig ikke faldt godt til i familien. Det skal siges, at begge mine forældre er akademikere og vægter uddannelse meget højt. Derfor har vi fire søskende altid været indenfor lovens rammer og er godt på vej til at blive færdiguddannet. Dog kommer min lillebror ind i det forkerte miljø og begynder at sælge stoffer. Det bliver han ved med i ca. én måneds tid før min mor opdager stofferne gemt i en pose under sengen. Min mor der har forhøjet blodtryk, kan ikke styre sig selv, og er uden tvivl blevet psykisk belastet som aldrig før. I de efterfølgende dage er hun stadig fra den. Hun har ikke sovet i flere dage, og alt der kører igennem hovedet på hende er sin søns fremtid. Det korte af det lange er, at min lillebror stopper med at sælge stoffer og fortsætter sit studie. Vi prøvede alle så godt som det var muligt at feje det under bordet, så min far ikke opdagede det og lade som ingenting var hændt. Desværre begynder min mor at få vrangforestillinger, der indebærer vores underbo og den pågældende boligforening. Vrangforestillingerne var en blanding af hashsalg, bandegrupperinger og integrationsproblemer. Kort fortalt begynder min mor at tro, at vores underbo og andre naboer sælger hash, og hun påstår hun kan lugte hashen. Dernæst er vores boligforening en bande, da deres hovedmål er at udvise alle indvandrer sammen med integrationsministeren. Min mor påstår, at vores naboer har lagt kameraer og chips inde i vores lejlighed. Desuden påstår hun også, at de tager billeder af os gennem væggen. Min mor sagde, der var et medlem efter hende med en pistol tæt ved, hvor vi bor. Boligforeningen har desuden lagt en kæmpe magnet over vores hjem… Alle disse hændelser er bare et udpluk af episoder hun påstår er sket. Det skal siges, at min mor er 55 år gammel, skilt, isoleret, snakker ikke med sin egen familie grundet familieproblemer, høre og ser dårligt og er arbejdsløs. Vi har prøvet at tilmelde hende kurser og fitness, men det har ikke hjulpet. Hun vil ikke til lægen, da hun er “rask” og intet fejler.. Hvad skal vi gøre? Og får vi nogensinde vores gamle mor at se igen?

Svar.

Kære Adam.

Jeres mor er invaderet af vrangforestillinger, og hun har brug for hurtig og intensiv lægehjælp for at forhindre en yderligere udvikling, der i værste fald kan medføre det I frygter, nemlig at I aldrig mere får jeres `gamle mor´ igen.

I må derfor sammen med jeres far henvende jer til jeres læge og bede ham om at gribe ind uanset om jeres mor ønsker det eller ej. I første omgang er det fuldt forsvarligt at i event. henvender jer til lægen uden

Jeres mors vidende.

Venlig hilsen

Ole og Ulla

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *