Forsvarsmekanismer

Hej, jeg er en pige på 14 år. Jeg kan ikke huske særlig meget fra da jeg var yngre. Kan kun huske få ting lige nu er det eneste jeg kan komme i tanke om at min far drak og få andre ting. Jeg kan også glemme ting som at jeg snakker med min mor og hun siger at jeg skal tage noget tøj med ovenpå og 2 sekunder senere er jeg gået ovenpå uden det. Eller at jeg måske skal give min hund vand så altså bare små ting.

Ved ikke om det har noget med noget at gøre men i timerne hvor en lære er ved at forklare noget kan jeg komme til at sidde i mine egne tanker og så nor jeg kommer i tanke om at jeg skal høre efter har jeg overhovedet ikke hørt hvad der er blevet sagt. Hvad er grunden til det?

Har hørt at kroppen har en “forsvars maskine” så man fortrænger ubehagelige ting der er sket, og at man måske kan huske det når man er klar? Er det rigtigt?

Jeg har ADD som jeg ikke tager piller for.

Skal snart til et møde med en psykolog hvor vi skal snakke om min fortid, er lidt bange for at jeg måske ikke er klar til at høre det men på den anden side vil jeg vide det for det er på en måde ubehageligt ikke at vide det. Er også bange for måske at få flashbacks eller at jeg bliver overvældet af tanker med ting jeg kommer i tanke om fordi vi snakker om det.( har ikke lyst til at snakke med min psykolog om det)

Men ved ikke hvordan jeg skal forklare det men det er som om minderne er der halt.. altså jeg ved det er sket men kan ikke huske det?? Andre ting er bare helt forsvundet..

Kære pige på 14

Tusind tak for dit brev

Ja det er rigtigt at kroppen/hjernen har den forsvars mekanisme at lukke af for oplevelser som bliver for ubehagelige – dette er kroppens og hjernens måde at passe på dig.

Jeg tænker at dit ADD spiller en rolle i forhold til dine vandrende tanker – dette kan medicinen hjælpe imod men du skal selvfølgelig tage op til overvejelse om du ønsker medicin eller ej.

Jeg kan godt forstå at du frygter lidt at skulle til psykolog men du kan med fordel tænke på det som en rejse i dit liv som forhåbentligt vil gøre dig nytte i fremtiden – måske du vil få en bedre forståelse hvorfor at du er som du er og hvorfor at du gør som du gør.

Jeg håber at mit svar har kunne hjælpe dig lidt på vej

Mange hilsner Simone