Jeg er bange for edderkopper!

Spørgsmål.

Hejsa. Jeg er en pige på 19 som er begyndt at blive mere og mere bange for edderkopper. Jeg syntes jeg ser dem alle stedet, og jeg panikker lige så snart jeg ser dem. Jeg har haft maridt om dem, og ser syner om dem. Jeg har en helt ekstrem angst for de små sataner. Jeg tør knap nok slå dem i hjel, og når jeg endelig får det gjort så føler jeg de er over alt på mig. Jeg bliver paranoid, ift om der nu kravlet en edderkop på mig når jeg sover eller noget. Hvordan kommer jeg af med den angst. Den er blevet værre og værre på det sidste. Hvis jeg ser edderkopper kravle går jeg er panik og skriger. Jeg kan ikke forklare min angst for dem nok. Jeg mistænker jeg har en fobi for dem. Når jeg læser om hvordan det er når man er almindeligt bange for dem eller man har en fobi for dem, er alle mine reaktioner overens med en fobi… Kan jeg kommer af med det på en eller anden måde. Jeg er ved at rive hovedet af mig selv over at jeg er så bange… er jeg syg? Eller hvad sker der? Mvh anonyme..

Svar.

Kære Anonym.

Du er ikke syg, men din angst for de små dyr ligger lidt udenfor normalpsykologiens rammer og ved, at henvende dig til din læge kan du bede om en henvisning til en psykolog der arbejder med den slags på en kognitiv basis.

Det vil være en god idé at vise din mail og vores svar til din læge enten før eller samtidig med at du møder vedkommende.

Venlig hilsen

Ulla og Ole

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *