Gå til den mand!

Spørgsmål.

Hej igen. Jeg er 19 år gammel og er nyligt student på HTX. Jeg har tidligere skrevet herind hvor jeg ramte en ret kraftig personlig krise. Dengang var jeg lidt for tæt på at tage mit eget liv, på grund af det der i hvert fald føltes som en depression. Dengang omhandlede det skolen, fremtiden og familieproblemer i forhold til en bror i fængsel og ligende. I dag har jeg haft en slem krise igen. På vej hjem fra arbejde fik jeg mere og mere lyst til bare at tag motervejsrabatten med fuld fart og håbe på det værste. Jeg ved ikke hvordan jeg pludselig er endt her igen. Det har gået mig i godt i så lang tid. Jeg har fået lejlighed sammen med min papsøster, har fået det fuldtidsarbejde jeg ønskede mig til mine 2 sabatår, har en lækker bil og nogle gode venner. Alligevel kan jeg af og til føle mig dybt ulykkelig. Jeg har nyligt begyndt at se en super sød pige, og ville ønske at vi kunne ses hver dag. Jeg tror en del af min ulykkelighed kommer fra hende, da jeg har det som om hun slet ikke føler det samme som mig, og selvom vi nok mest af alt bare er venner med lidt fordele, så bliver jeg død hammerende jaloux bare hun nævner en anden dreng. Jeg har altid vidst at jeg kunne være lidt jaloux, men det er desværre virkelig slemt i denne situation. Ud over åndsvage kærlighedsproblemer, er jeg også begyndt at gå i panik ift. fremtiden. Gider jeg virkelig arbejde på den her arbejdsplads i 2 år – jeg synes allerede det er begyndt at blive “kedeligt”. Hvad skal jeg efter de to år? Har jeg fået et godt nok snit til at jeg overhovedet kan komme videre? Arbejder jeg så meget at jeg kommer til at miste min vennekreds? Der er så mange spørgsmål, og lige for tiden er der ikke ret mange af dem der er positive. Ligesom så mange andre føler jeg at jeg har en depression, mest af alt fordi det har været sådan gennem det sidste 1,5 år. Jeg har ikke opsøgt en læge/psykolog, for at finde ud af om jeg rent faktisk har en depression, mest på grund af frygten for rent faktisk måske at have en. Jeg vil ikke være den fyr med en depression. Jeg vil være glad, festlig og hyglig at være sammen med. Jeg forventer hverken svar eller løsning på min problemstilling, men fik trang til bare at komme af med det. Jeg har helt sikkert glemt nogle ting, men det store billede af min situation er ret tydelig.

Svar.

Kære Alexander.

Du beder ikke om råd eller vejledning, men her er så nogle spredte bemærkninger.

Hvis du vil begå selvmord så gør det på en måde der ikke bringer andre menneskers liv i fare. Og tænk over at hvis du gør det så bliver du ganske vist af med alle dine problemer, men der kommer så heller ikke flere. Hvis du ellers ønsker at drøfte selvmord så ring til Livslinien som du kan finde på nettet eller tal med en præst.

(Det råd har vi for øvrigt givet dig tidligere i december 2016.)

Hvad angår pigen så tag chancen og kontakt hende og tal med hende om at du er forelsket i hende.

Og der er kun én måde hvorpå du kan få afgjort om du er på rette vej i din uddannelse og det er at blive ved.

Venlig hilsen

Ulla og Ole

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *