Fra og til?

Spørgsmål.

Kære Postkasse. Jeg er en kvinde på 22 år der har et stort problem. Jeg fandt for 2 år siden en super sød og dejlig kvinde, der i dag er min partner. Vi var overlykkelige i starten, men meget har ændret sig nu. Jeg vidste godt at hun havde meget med i bagagen fra barnsben af, hun er vokset op i et hjem med vold, blevet seksuel udnyttet af en familie ven, har udøvet selvskade mm. så jeg vidste godt at hun havde problemer men hun virkede livsglad. Ændringerne i vores parforhold skete langsomt, først blev hun meget kontrollerende, jeg skulle fx droppe kontakten til min bedsteven da han havde haft følelser for mig da jeg var meget yngre. Hun begyndte senere at få vredes udbryd, der gik over i psykisk terror når hun blev for vred. To gange har hun gjort brug af mild vold, som at tag hårdt fat i mig, eller at slå mig på skulderen. Hun kaster og ødelægger også tingene i lejligheden. Jeg har de sidste par måneder følt at jeg skulle gå på listetæer når jeg kom hjem og har endda været angst for at komme hjem, fordi jeg ikke vidste hvilket humør hun nu var i. Mit problem er at jeg elsker hende mere end noget andet og inderligt ønsker at hun får hjælp. Men vil hun ikke, hun mener ikke at professionel hjælp kan gøre noget for hende. Hun tror at hendes bedste ven og jeg kan redde hende, hvilket vi ikke kan. Jeg er ret sikker på at hun har borderline, hun har de fleste symptomer i en meget voldsom grad. Men hvordan får jeg hende til at indse at hun har behov for hjælp? Hun er meget selvmordstruet og jeg er bange for at hvis hun ikke får hjælp så ender hun hendes liv på et tidspunkt. Håber i kan give mig lidt vished, for jeg er meget fortvivlet.

Kære P.

Din veninde trænger ganske rigtigt til hjælp og det gør du også, og det vi kan råde dig til er følgende:

Fortæl hende en gang for alle, at du elsker hende og flyt, eller bed hende om det, samtidig med at du gør hende klart, at før hun har opsøgt sin læge og fået en henvisning til en psykolog eller psykiater og er kommet så vidt i sin terapi, at du er overbevist (evt. efter en samtale med hendes terapeut) om, at du kan leve sammen med hende igen, ønsker du ikke at genoptage et forpligtende forhold til hende igen.

Venlig hilsen

Ulla og Ole

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *