Først pes-så blomster!

Spørgsmål.

Hej Jeg skriver til jer, fordi jeg føler så meget skyld. Som barn blev jeg seksuelt misbrugt af min far. Jeg har aldrig fortalt det til nogen. Gennem min opvækst lignede vi en helt almindelig familie – jeg fornemmer, at min mor vidste det, men valgte at ignorere det. Min mor har altid været fraværende og meget optaget af, at se vellykket ud i andres øjne, og min far var dominerende og manipulerende, derfor synes jeg, det var nemt at bryde kontakten med dem som voksen. Men da min far døde, fik jeg enormt dårlig samvittighed over at have brudt kontakten – jeg fik jo aldrig sagt farvel og begyndte at savne min far ekstremt meget. På en måde var han den eneste forælder, der viste (misforstået) omsorg, og han forsøgte også at kontakte mig, men jeg afviste ham gang på gang. Inderst inde elskede jeg jo min far til trods for overgrebene, men jeg kan stadig ikke forstå, at jeg føler skyld. Hvorfor reagerer jeg, som jeg gør?

Den omsorgssvigtede.

Svar.

Kære…

Vi vover et bud på, hvorfor du føler skyld overfor din far.

Du har aldrig vist ham den vrede og frustration som du følte den gang han i stedet for kærligt, at gøre det der var bedst for dig brugte dig som et objekt til at tilfredsstille egne behov uden, at du havde muligheder for hverken at sige til eller fra. Den vrede findes stadig i dig og da du altså inderst inde stadig elsker din far er det svært for den at komme til udtryk, og den vendes derfor mod dig selv kamufleret som skyldsfølelse, som ikke er andet end vrede dyppet i sirup – hvis du forstår, hvad vi mener.

Hvis du gør det så tag ud, hvor din far ligger begravet og pes først på hans grav og læg så en buket blomster og når det er gjort så henvend dig til din mor og giv hende det møgfald, hun så inderligt har fortjent – så slipper du for at pesse på hendes grav også.

Venlig hilsen

Ulla og Ole

Ps. Hvis det ikke er muligt for dig at følge vores konkrete rådgivning, så gør det samme på din egen måde.

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *