Krise-sammenbrud og/eller gennembrud.

Spørgsmål.

Kære psykologer, Jeg er ikke god nok til mit arbejde! Det kan direkte måles, så det er nok desværre ikke en sær idé, jeg har fået. Jeg er en 58-årig gymnasielærer med ca 25 års erfaring. De sidste 6-7 år har mine elever opnået temmelig ringe eksamensresultater. Mine sommerferier er nærmest blevet ødelagte af at spekulere over det. Især i år og sidste år har det været grelt. Elever, jeg har givet 10-12 i årskarakter, har fået ned til 02. Der er højst ét 10-tal, aldrig 12, som jeg kan se, at mine andre kolleger opnår. Jeg har fået lov til at læse elevernes eksamensopgaver igennem og er som regel enig i karaktererne, der er givet ved eksamen, så jeg tror ikke, jeg til dagligt har bedømt forkert. Til dagligt KNOKLER jeg med mit arbejde, og derfor er det så smerteligt at opleve så ringe resultater. -Men måske sætter jeg ind de forkerte steder i min undervisning? Jeg kunne selvfølgelig snakke med mine kolleger, men det har jeg ikke rigtig samlet mod til. Alt er strammet op med reformer på gymnasieområdet, og måske har jeg ikke rigtig fulgt med? Jeg synes ellers, at jeg deltager i “det hele” – kurser, møder osv. Men generelt føler jeg, at mine kolleger altid er bedre orienterede end jeg. For første gang i mange år oplever vi fyringer på gymnasierne, og jeg er bange for, at det vil ramme mig! Stramningerne gør også, at min arbejdsglæde kan ligge på et lille sted, men føler, jeg gør alt, der forlanges af mig. Jeg er TRÆT hele tiden pga. arbejdet – også pga. det som nævnt ikke bon’er ud i tilfredsstillende resultater. Jeg skal nævne, at jeg de sidste 17 år har taget medicin for depression. Det hjælper, men jeg er ikke optimalt fungerende. Min kæreste lider også af psykisk sygdom, og det kan også trække tænder ud. Well, kan I give mig et eller andet indspark, der måske kunne hjælpe mig lidt videre? Min sommerferie er snart slut, og igen er den blot gået med at tælle ned til skolestart, og jeg har knap været uden for min by. Kærlig hilsen, Johanne

Svar.

Kære Johanne

Det er meget sjældent for ikke at sige aldrig, at vi anbefaler eller henviser til bestemte behandlingsmetoder eller bestemte terapeuter, men det gør vi altså nu.

Prøv at læse om DSAP- selskabet for analytisk psykologi på nettet. Såfremt du finder det interessant så skriv igen, med angivelse af din bopæl, så vil vi hjælpe dig med en henvisning.

Ulla og Ole har begge haft stort udbytte at jungiansk baseret psykologi og Ole er selv udannet som Jungiansk psykoanalytiker `ovenpå´ sin uddannelse som klinisk psykolog.

Så vi har et solidt grundlag for at råde dig til at overveje vores råd.

Hvis det ikke har din interesse så skriv igen, så lægger vi hovederne i blød!

Venlig hilsen

Ulla og Ole

Ps. Læs evt. artiklen Hvad er en krise? Muren og døden, her på psykologpostkassen under artikler.

Litteratur der kunne være interessant for dig kunne være Søren Kirkegård ” Begrebet angst”

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *