At tilgive alt! Er at forstå alt! På en anden måde!

Spørgsmål.

Hej Jeg skriver til jer i håb om, at jeg kan få nogle gode råd, så jeg kan tilgive min tidligere kæreste/min datters far. Sagen er den, at vi gik fra hinanden for lige præcis et år siden. Han tog det meget tungt, men fandt efter en måned en ny kæreste. I godt et halvt års tid, så vi hinanden på sidelinjen, da jeg var usikker på, om det var det, jeg ville. Jeg fortalte ham til sidst, at jeg ønskede at være sammen med ham igen, og han sagde, han var villig til, at gå fra sin kæreste, så vi kunne få det til at fungere. Jeg kan mærke det trækker ud med hans kæreste, og tager ham op til flere gange i at have løjet om, hvorvidt hun var flyttet ud af huset. Han får mig til sidst overbevist om, de ikke er sammen længere, men efter godt 3 ugers tid (på trods af, vi så hinanden ofte), render jeg ind i dem begge to sammen, og hvad jeg troede var et forhold slutter så. Efter et par ugers tid begynder vi igen at have et lille glimt i øjet til hinanden, men det bliver holdt mere på afstand. Han kommer hjem til mig en dag, og fortæller, at han har gjort sin kæreste gravid, men at han får hende til at tage en abort mod hendes vilje, fordi ønsker at være sammen med mig og ikke hende. Jeg går med på den, og der går cirka 14 dage-3 uger, før han igen skriver til mig, at det hele er ordnet, og at hun snart er flyttet. Han får mig overbevist om, at hun er flyttet ud, og tingene begynder denne gang, at køre virkelig godt. Vi ser hinanden i en måneds tid, lidt mere måske, og jeg ønsker at lægge et billede af ham og vores fælles datter op på min instagram i forbindelse med fars dag. Han reagerer meget mærkeligt, og jeg begynder at undre mig. Min tvivl gør, at jeg kontakter hans gamle kæreste i håb om, at hun kan bekræfte mig i, at de er gået fra hinanden. Istedet finder jeg ud af, hun stadig bor der, og de endda op til flere gange efter aborten har haft sex uden beskyttelse, fordi de ønskede at blive gravide. (Det samme havde jeg også haft med ham) Jeg hjælper hans kæreste med at flytte hendes ting hjem til sine forældre, og vi var begge enige om, ingen af os ønskede, at have noget med ham at gøre. Han beder om tilgivelse, og at jeg skal give ham en sidste chance, men fortæller ham, at det kommer ikke til at ske. Under en uge senere, er hans kæreste flyttet tilbage i huset igen, og de er nu sammen, som de altid har været. Jeg står tilbage med en enormt følelse af, at være svigtet fra den, som egentlig burde elske én aller højest, og som man oveni købet selv ville gøre alt i verden for. Han har blokeret mig på sin telefon, og kontakter mig gennem mails, når han skal se vores datter. Ikke nok med det, kan jeg se på hans mails, at det er hans kæreste, som skriver dem. Jeg tror hans intentioner om, at gå fra hans kæreste dengang var tilstede. Han havde både fortalt hans familie, at vi var begyndt at se hinanden igen, for ikke at glemme, han fik sin kæreste tvunget til, at tage en abort. Jeg føler mig i bund og grund bare så trådt på, på trods af, jeg godt ved, jeg ikke selv ønsker at være sammen med ham

Svar.

Kære…

Den eneste chance der findes for at du kan komme til at tilgive din x på, er først helt ind i dit hjerte at forstå, at han ud fra sine forudsætninger har søgt tilbage til dig, men ikke har magtet det. Dernæst er det nødvendigt, at du indser, at din x er en mand, som har nogle karakteregenskaber du ikke kan ændre på, og som du ikke magter at tolerere selv hos en mand du elsker og/eller far til jeres datter.

At indse ovenstående kan være en begyndelse til at forstå og indse en masse andre ting hos din x og også indse at du ikke kan ændre dem, og at den eneste der kan gøre det er ham selv og at det absolut ikke er sikkert at han ønsker at gøre det. At komme frem til dette, at der er nogle ting du ikke kan ændre og nogle ting du kan, men som han dybest set ikke ønsker ændret er en proces som kan vare mange år, måske først når jeres datter er blevet voksen. Men om ikke andet så er det værd at du arbejder på det for din datters skyld, så hun undgår at blive draget ind i et i virkeligheden ikke afsluttet forhold som en der skal tage parti for noget som hun ikke aner noget om.

Afslutningsvis vil vi råde dig til også at arbejde med at tilgive dig selv, de ting som du formentlig kan bebrejde dig selv har spillet ind i jeres ulykkelige og smertefulde forhold.

Og til aller, aller sidst – du skal ikke regne med nogensinde at kunne glemme det, det du kan gøre at bære det selv.

Venlige hilsner

Ulla og Ole

Vi vil anbefale dig at læse ”Elsk mig eller rend mig” Interviews med psykologen og psykoanalytikeren Hans Ole Nielsen af Bertill Nordahl. Bogen kan fås som E-bog, eller lånes på biblioteket.

Og skulle vores svar ikke være fyldestgørende vil vi anbefale dig at tale med en præst du har tillid til om det.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *