Hvad er bedst for barnet.

 

  Spørgsmål.

Hej. Jeg skriver til jer, da min kæreste og jeg står i den situation gerne at ville flytte sammen. Han har en søn på 3,5 år med hans eks som også har fået ny kæreste. Problemet bunder i, at vi ikke er helt enige i, hvad og hvornår der er bedst for barnet. Min kæreste har bopælspligten, og vil gerne flytte fra Sydsjælland og ind til mig i Storkøbenhavn og dermed også rykke sønnen med til ny institution. Vi er af den opfattelse, at jo yngre han er jo nemmere har han ved at skabe nye relationer, samt han på denne måde også vil komme til at gå i skole med nogle fra hans børnehave. Sønnens mor og hendes kæreste er dybt uenige, og vil gerne vi bliver dernede de næste år, og først rykker ham når han skal i skole. Min erfaring fra folk tæt på mig der har siddet i denne situation siger mig, at det er sværere for barnet at knytte bånd og komme ind i en ny børneflok jo ældre de bliver, fremfor hvis de har kendt hinanden fra børnehaven. Er der et tidspunkt der er bedre end et andet at rykke barnet, hvis dette ikke kan undgås, eller hvordan ser i på det fra den psykologiske vinkel? På forhånd tak!

Svar

Kære J.

Vi er enig med dig i alle de argumenter du fremfører for at barnet bør flytte med dig og din kæreste.

I bør flytte sammen der hvor I ønsker, og det bør barnets bio-mor indrette sig efter.

Det er nu I skal sætte hælene i!

Alt dette forudsætter naturligvis, at der ikke er specielle grunde (pædagogiske eller psykologiske) til at barnet ikke kan trives hos jer.

Venlig hilsen

Ulla og Ole

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *