Love for omsorg?

 

Spørgsmål.

Hej. Jeg er en pige på 16 år, der går til psykolog pga. panik – og socialangst. Desuden er jeg begyndt at åbne op for min barndom, som har været noget så forfærdelig. Min psykolog har været enormt forstående og har tacklet det hele så godt. Hun gør mig tryg på en måde, som jeg aldrig før har oplevet. Jeg har gået hos hende i 8 mdr. nu, så vi kender hinanden ret godt efterhånden. Men der er noget, som jeg har undret mig meget over. Hun sidder tit og siger, at hun længtes efter at kramme mig, og at hun ærgre sig over at hun ikke må. Det undrer mig… Er der virkelig en lov der siger, at hun ikke må kramme mig, eller er det bare noget hun siger, fordi hun i virkeligheden ikke har lyst til at kramme mig? Beklager mit underlige spørgsmål, men jeg har spekuleret meget over det.

Svar.

Kære Sofie.

Det er en gennemgående regel for alle psykologer, der arbejder med mere dybtgående psykoterapi, at enhver kropslig kontakt med klienten skal undgås (bortset fra det konventionelle håndtryk)

Så her har din psykolog fuldstændig ret.

At din psykolog giver udtryk for sin lyst til at omfavne dig er således en måde hvorpå hun fortæller dig hvor stor hendes omsorg og interesse for dig er. Men også en måde, hvorpå hun fortæller dig at hun respekterer de rammer der er om jeres kontakt.

Vi synes du skal fortælle din psykolog om dine tanker og drøfte dem med hende. Og eventuelt vise hende din mail til os og vores svar.

Venlig hilsen

Ulla og Ole

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *