Seksuel leg som barn

Hej .

 

Jeg er midt i en deprission pga et langt sygdomsforløb, et alkohol misbrug som smertedækkende, jeg tåler ikke alkohol overhovedet mere og gennemgår en omgribende forandring til det værre. Jeg tror alt er min skyld og at jeg selv er skør, sexforbryder eller anden forbryder til det værre.

 

Som barn legede jeg numselege med venner og bekendte, men der en episode som kommer igen og som jeg er meget flov over og har skyldfølelse for. Jeg var ca 10 år og legede med en bekendt også dreng, vi legede så nøgne og lå ovenpå hinanden uden indtrængning eller andet! Det var med bolle-bevægelser vi flyttede rundt og prøvede det af. Men jeg var 6 år ældre og det er det der gør mig trist her som voksen.

 

Har jeg gjort noget forkert?? For skammer mig meget. Jeg er ikke pædofil med 110 % sikkerhed, jeg synes det er det værste man kan være og det ligger ikke til mig.

Jeg har fortalt mine forældre om dette og de siger jeg ikke skal tænke sådan over det. Men jeg er nok en type som tænker en del desværre.

 

Mvh den forvirrede dreng med mange tanker i hovedet. Hej den forvirrede

 

Svar:

Hej den forvirrede

Husk at som barn, 10 årig, er din seksualitet en anden end din seksualitet som voksen. Jeg formoder du ikke havde rejsning da du endnu ikke var kønsmoden. Så du kan sikkert have udstrålet en vis dominans overfor den 4 årige, og 6 år yngre, men det er ikke et samme som at du har lavet overgreb.

I var nøgne og legede bolleleg dengang– måske lidt voldsomt – men som du skriver, uden indtrængen i den anden. Bollebevægelserne kan godt være kraftige og aggressive og i din forestilling kan de føles så livagtige som om du havde ’samleje’ eller trængte ind. Men det gjorde du ikke! Og det er ikke sikkert den 4-årige følte bollelegen så voldsom eller skræmmende. Måske synes han det var sjovt og det kildede, selvom I også lå ovenpå hinanden. Det gør man jo meget som børn, kommer i tæt kropskontakt og prøver kræfter af. Men at være nøgen er en mere sårbar tilstand, forstået på den måde at den direkte kontakt, hud til hud, gør en mere pirrelig overfor berøring end ellers.

Du er ikke pædofil. Men jeg kan godt sætte mig ind i din følelse af skam og skyld over, at det du husker kan vokse sig så stort, at du i din egen oplevelse har været eller er en sexforbryder. Men det er du ikke!

Mange har haft fingeren op i deres egen anus. Og optagethed af det seksuelle og kønsforskelle, kysse osv. er noget de fleste børn har udforsket på den ene eller anden måde.

Du skal ikke få skyldfølelser over din erindring. Men apropos nøgenheden så bidrager den måske til, at du føler dig mere blottet og sårbar ved tanken om episoden, end du ellers ville.

Du har det meget svært i øjeblikket og du har mange negative og mørke tanker om dit liv.

Jeg vil slutte af med tre råd som komikeren og entertaineren Jacob Haugaard gav sine børn, når de syntes det hele var alt for svært: Tre råd: Hold ud,  hold ud,  hold ud. Det er det du skal også gøre, og så skal der nok vise sig nogen nye muligheder.

Jeg tror og håber at tilværelsen for dig vil vise sig fra en lysere og positiv side.  Held og lykke til dig!

Venlig hilsen Torben