Når der er tvivl om diagnosen.

Spørgsmål.

Hej med jer Omkring år 2005 bliver diagnosticeret til at ligge på autismespektrummet, men her 10 år efter begynder jeg at tvivle mere og mere på om det nu er rigtigt, og har ikke fundet nogen steder hvor jeg kan få min tvivl bekræftet eller afbekræftet, det er ligesom om at dette bare er absolut når en psykiater siger det sådan er det bare. Hvordan foregår sådan noget altså at give folk diagnoser? kan man få en autismediagnose på under en time? Det gjorde jeg 45 minutter hos en psykiater og en såkaldt test hos en faglig leder som er uddannet pædagog på et autismecenter. Det undrer mig rigtigt meget. Testen gik ud på hvad jeg ville gøre hvis jeg mødte i skole en dag til den tid der stod på skemaet og der hverken var kommet elever eller lærer. ”ved mit svar blev jeg “fældet” Jeg svarede at jeg ville undrer mig blive nervøs, ville vente også måske tage op på kontoret og spørge om hvad der egentlig foregik. Min anke ved denne test er at tænkt hvis jeg gik i en skoleklasse hvor alt fungerede, vi fik besked over telefonlisten hvis læreren var syg. Og nu lever jeg med en diagnose som er skrevet på diverse journaler men tænkt hvis det hele var en kæmpe misforståelse, tænkt hvis jeg har levet på en løgn på alle disse år. Og jeg kan slet ikke genkende mig selv i alle de beskrivelser om diagnosen. Jeg er social, jeg har empati, jeg kan reagere på noget uforudset. Jeg har ikke brug for struktur men rammer. Jeg er på førtidspension og aner vitterligt ikke hvorfor kan man få førtidspension ulovligt, var i stor krise inden jeg fik diagnose med en uddannelseforsøg som dyrepasser, det var en vanskelig og anstrengende erkendelsesproces, der men det gik værre og værre fik diagnosen og havde dengang ingen tvivl om det kom på et autismecenter i den tro at de kunne hjælpe mig videre i tilværelsen, det blev bare været det blev så slemt at jeg overvejede selvmord, og er aldrig blevet den samme og måtte kæmpe mod en dyb depression, og føler ikke at jeg er kommet helt ud af den. Har brugt en formue på terapi. Jeg blev ekstra i tvivl angående min diagnose der jeg tilfældigt læste en artikel om det at være introvert koblede sammen med en anden artikel om myter om begavede mennesker de er ikke nødvendigvis autister, og ifølge flere er jeg meget intelligent, har ikke målt min intelligent. jeg kan se mig selv meget mere ved beskrivelsen af folk introvert en den klassiske autisme ABC. Men ingen tvivl om at komme ind i systemet som en med autisme har ødelagt mig, Jeg vil aldrig glemme det jeg vil altid leve med det kæmpe svigt jeg har været igennem dem på autismecenteret kalder det misforstået omsorg. Håber i kan hjælpe mig.

Svar.

Kære Martin.

Vi har undersøgt sagen nøje og det bedste råd vi kan give er, at du henvender dig til din læge, viser ham dit mail til os og vores svar og beder ham henvise dig til en speciallæge i psykiatri eller en klinisk psykolog.

Venlig hilsen

Ole og Ulla

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *