Sex med kollega (drøm)

Spørgsmål:

Jeg er til julefrokost på mit arbejde, jeg sidder og snakker med en veninde fra arbejde, og en mandlig kollega kommer hen og sætter sig ved sine af mig, og vi forsætter med at snakke alle 3, han lægger sin hånd på mit lår under bordet, og så skifter drømmen til at jeg er hjemme hos ham, hvor jeg er nede og vaske tøj sammen med hans søn. Ud af det blå kommer der nogle gangster lignende mænd, og jeg tager dreng i hånden og vi løber alt hvad vi kan for at komme hen til opgangen, inden de ser os, vi når ind i en opgang, men jeg er ikke helt sikker på at det er den rigtigt, for vi trykker på ringklokken for at komme ind, jeg når desværre at vågne inde døren åbnes.

Mette

Svar:

Hej Mette,

Tak for din henvendelse til Psykologpostkassen – vi får mange henvendelser, hvorfor jeg straks vil beklage det sene svar.

Min umiddelbare indskydelse er, at drømmen måske handler om din kontakt til det mandlige i dig selv. At du skal se din mandlige kollega – og faktisk også de gangsterlignende mænd – som udtryk for noget ”mandligt” i dig selv. Jung var hovedophavsmanden til ideen om, at vi også i vores drømme kan finde billeder på det modsatkønnede i os selv (alt imens asiaterne med deres ying/yang har tænkt det samme i mange mange år). Grundideen er, at mænd i drømme hos kvinder er et udtryk for det i hende som handler om evnen til handle og træffe beslutninger, retning i livet/vide hvor du vil hen etc. Omvendt – når kvinder optræder i drømme hos en mand, ja da er det billeder på det i ham selv som har med empati/indlevelsesevne at gøre. Men helt grundlæggende kan du også se din adfærd over for / med mænd i dine drømme som et relativt tydeligt billede på, hvordan du omgås mænd i det virkelige liv. Altså ikke nødvendigvis seksuelt, men drømmer du eksempelvis at du har sex med en fremmed mand kan du undersøge denne sex nærmere; var den behagelig og dejlig, eller var den forceret og måske direkte ubehagelig? Og hvad gør du så selv i disse drømme, siger du fra/til i overensstemmelse med hvad du føler inderst inde? Se eventuelt denne side (http://dreamalive.dk/drommetydning-sex-dromme-om-sex-hvad-betyder-det/), som beskriver det mandlige og kvindelige i drømme – ud fra eksemplet med at have sex i drømme.  Håber mit svar kan give dig nogle indikationer.

Bedste hilsner

Michael

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *