Vi bliver ikke et par (drøm)

Spørgsmål:

Hej, håber du kan hjælpe med at tyde min drøm.

En pige jeg har været lidt vild med det sidste stykke tid på gymnasiet, er de sidste 2 dage indgået i mine drømme. Begge gange mødte til en gymnasiefest hvor vi danser tæt, drikker drinks sammen og sidder og snakker mens vi holder i hånd. Det slutter så med at hun kommer hen til mig og siger til mig “vi kan ikke være kærester” og så forsvinder hun og jeg vågner.
Det skal tilføjes at jeg mødte hende til en fest og at vi har danset sammen og snakket sammen flere gange og stadig gør.

Martin

Svar:

Hej Martin,

Mange tak for din henvendelse til Psykologpostkassen.

Ja det er jo en meget spændende og, til at begynde med, dejlig drøm du har haft. Men så bliver den jo knap så dejlig. Når man arbejder med drømme kan man se på dem fra den ydre og indre vinkel – hvor den ydre handler om at se de personer der optræder i ens drømme som værende de faktiske (virkelige) personer – og den indre vinkel; her ser du personer i drømme som et billede på det i dig selv der minder om dem. Tager man den ydre tolkning, ja så kan det være, at dit ubevidste på en måde har fået øje på, at I to ikke rigtig kommer til at fungere sammen som kærester – at der grundlæggende er noget i Jeres relation, som gør, at Jeres forhold ikke kommer til at fungere. Hvis du anstrenger dig – kan du så se noget der reelt gør det svært for jer at have et velfungerende forhold? I den indre tolkning kan du se pigen måske som hvad man også i drømmeverdenen ville kalde din ”indre kvinde” – ud fra ideen om, at vi alle har noget modsatkønnet i os (læs eventuelt dette blogindlæg til ende: http://dreamalive.dk/drommetydning-sex-dromme-om-sex-hvad-betyder-det/). Og måske siger drømmen derfor noget om, at du har svært ved at få fat i det mere ”kvindelige” i det selv (forstået som dit følelsesliv, din forståelse af andre/empati m.v. – nogle ville kalde det din sjæl). Men start med at tænke meget intenst over jeres relation (den ydre tolkning) – og se, om der er noget der gør det svært for Jer at få det til at fungere.

Bedste hilsner

Michael

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *