26 år, mand – har det rigtig svært

Spørgsmål:

Hej
Jeg er en mand på 26 år, i sommer fik jeg det dårligt og forsøgte at tage mit eget liv, jeg kom på psykologisk skadestue og de mente jeg har en middel/svær depression. Jeg fik noget antidepressiv medicin(velafaksin 150 mg)og er startet med psykolog samtaler. Jeg er stoppet med medicinen igen da der var for mange bivirkninger, men går stadig til psykolog. Men jeg syntes ikke det går bedre, har nærmest ingen føleser, syntes mine venner falder fra, når jeg endelig er sammen med nogen går jeg helt i bag lås, snakker ikke ret meget. jeg er trist hele tiden og det er som om ingenting interesser mig eller glæder mig, har svært ved og huske og koncentrerre mig. Selv når jeg er sammmen med min kæreste, er det som om jeg intet føler. Nogen gode til hvad jeg kan gøre?
Mvh pedersen90

Svar:

Hej Pedersen90,

Tak for din henvendelse til psykologpostkassen.

For det første, ja så kan antidepressiv medicin jo hjælpe på en depression, men oftest kun på symptomerne på depressionen (det vil sige triste tanker, mangel på energi m.v.). Det som medicinen jo ikke gør er at tage fat om problemets rod – nemlig undersøgelsen af hvorfor du har det som du har det. Og derfor er det rigtig godt at du også er startet hos en psykolog således at du kan undersøge dette nærmere. Når vi pludselig kommer ind i personlig krise som du er det, ja så er det mange gange svært at få øje på hvad det egentlig er der rører sig i os. Men ofte – måske er det ikke nogen trøst for dig lige nu – ja så er en krise (en depression) et tegn på, at der er noget I os selv vi skal lytte til, noget vi skal bearbejde. Måske lever vi vores liv på en måde som ikke for os (det vil sige den vi/du er), er den rigtige. Og måske skal man til at gøre helt op med måden man har levet sit liv på til nu, og på måden man har set på verden på. Prøv eventuelt at læse dette indlæg om kriser – jeg har en fornemmelse at, at det kan give dig noget inspiration: http://psykologpostkassentest.dk/hvad-er-en-krise-muren-og-doden/.

Det vigtigste at forstå i en krise er, at man selv skal gøre noget aktivt for at komme ud af den. I processen er det dog rigtig godt at få hjælp fra andre – ligesom du også gør det. Men det store arbejde – det skal du selv gøre. Har du mon overvejet at kigge nærmere på hvad du drømmer om natten (hvis du ellers kan huske dine drømme? Se her hvordan du kan blive bedre: http://dreamalive.dk/5-gode-rad-til-bedre-at-huske-dine-dromme/)? Dine drømme kan give dig et meget stort vink om hvad der egentlig er på spil i dig.

Hvordan mon din situation ser ud lige nu? Du er velkommen til at skrive igen. Også hvis du har haft en drøm som du vil have hjælp til at forstå.

Bedste hilsner

Michael

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *