Voksenmig og barnemig – og slanger! (drøm)

Spørgsmål:

Jeg er en lille pige, men også mor til pigen, vi går hånd i hånd, skal op på et slot til en børnefødselsdag, da vi kommer skal vi lege gemmeleg, lille mig løber ud med drengen fra slottet i en skov.
Inde på slottet er der 2 klasseværelser, hvor børn er inddelt så de passer til rummet, det ene ligner fattig børn det andet ligner børn i hvidt tøj lidt ligesom engle, meget hvidt, børnene fra begge klasser bryder ud af værelserne, og løber ned i skoven til fødselsdagen.
Store mig står i en skruvogn/hytte, og er ved at tag noget middelaldre tøj på, jeg ved at jeg skal have corsage på, for jeg er nok den næste der bliver kaldt på, der kommer en dame ind, og kalder mig Marlene (jeg hedder ikke Marlene i virkeligheden), jeg prøver for sjove at lade som om det er en anden hun kalder på, for jeg har ikke rigtigt lyst til at gå med hende.
Jeg har en vinrød middelaldre kjole på, vi kommer ind i et rum på slottet, hvor der er en form for skydeskive, og det er så mening jeg skal bindes til den, men i stedet for at blive bundet til skydeskiven, får jeg at vide at jeg skal kravle op af det træ stativ som den står op af, det gør jeg, da jeg er kommet op er der ligesom der er en låge i hver side, som åbner, og der kommer trusser op af som jeg så skal ligge pænt på stativet, hende der viste mig ind kommer op og kikker, hun har en lysestage i hånden, som er 5 levende slanger, som spytter gift ud, som der er sat ild til, dvs. deres gift bruges som flamme, jeg går i panik, og hopper ned af stativet og løber rundet i rummet for at kommer væk fra dame med slangerne, smider noget af overdele mod hende for at forsinke hende og giv mig lidt mere tid til at nå hen til den store dør, jeg når til døren, men døren er låst og jeg vågner.

Celina

Svar:

Hej Celina,

Tak for din henvendelse! Sikke en spændende drøm!

Den første del – som meget drejer omkring lille- og store dig – vil mange gange være et billede på hvordan din relation til dit ”selv” (som psykologerne kalder det) er. Den lille pige er altså dit selv – dvs. den du er inderst inde – og hende (dit selv) er du altså ifølge drømmen begyndt at få godt fat i, da I skal til fødselsdagsfest sammen, noget den lille pige formodentlig glæder sig til. Har man fået godt fat i – og mere eller mindre udlever – sit selv, ja så lever man i høj grad i overensstemmelse med hvem man er, og eksempelvis ikke så meget i overensstemmelse med hvad andre forventer af en. Derfor skal du være meget opmærksom på denne pige hvis hun dukker op i senere drømme. Ideen er jo, at hun stille og roligt skal vokse sig ældre, godt taget hånd om af dig.

Klasseinddelingen syntes jeg er ret interessant – kan du kendende sådanne to sider af dig selv – en fattig og mere engleagtig side? I drømmen løber de dog ud og skal til samme fødselsdagsfest hvilket virker som en god ting.

Hvem mon hende damen er der kalder på dig (kalder dig Marlene)? Og kender du en der hedder Malene, og hvad – i givet fald – forbinder du med hende? Marlene virker som en person der er tvunget ud i noget som hun inderst inde ikke gider. …eller også ved hun at hun skal være med i det (måske en tvungen forandring i dit liv) – men du vil ikke/har svært ved det.

Slangerne er jo meget meget spændende, da der ofte er stor symbolik forbundet med slanger. Eksempelvis noget ”giftigt” i dig selv som du ikke helt vil se i øjnene/forholde dig til (altså noget der reelt kan ”slå dig ihjel” hvis du ikke forholder dig til det), noget forvandlingsrelateret (slanger skifter ham) – prøv evt. at læse dette blogindlæg om slanger i drømme: http://dreamalive.dk/hvad-betyder-det-nar-jeg-har-dromt-om-en-slange/.

Jeg kender ikke din livssituation og hvad du tænker over/gennemgår i det daglige – derfor er det svært for mig at relatere drømmen til din faktiske hverdag.

Bedste hilsner

Michael

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *