En sur mand

Spørgsmål:

Hej brevkasse

Hvad skal jeg gøre ved min sure mand. Han er igennem årene blevet mere bitter og brokker sig over en masse forskellige ting. Især overfor vores to døtre på 19 og 22 år.
Det er lige fra, hvorfor kan du ikke lære at hænge viskestykket ordentligt, tør nu bordet ordentlig af, hvorfor holder den cykel der? Hele tiden og brokker sig over dem ii fjernsynet. Også tysser han enormt meget når han ser tv, eller ligger med sin ipad om aftenen, hvis vi andre snakker. Han er meget optaget af hans iphone og ipad som han bruger meget tid på (hele tiden søger oplysninger via Bt.dk og eb.dk) i stedet for at nyde sammenværd med hans familie. Når vi konfrontere ham med situationerne blive han pige sur og siger det altid er ham og vi altid er efter ham. Han ser HELE tiden glasset halvt tomt.

Hvad skal og kan jeg gøre?

Venlig hilsen Fine

Svar:

Hej Fine,

Min første indskydelse er, at din sure mand grundlæggende lever sit liv på en måde som ikke for ham er tilfredsstillende. Måske han gennemgår hvad man traditionelt ville kalde ”midtvejs-krisen”; udefra set er alt godt (kone/kæreste, børn, bolig, job på plads), men han er begyndt at få følelsen af; ”hvad så nu – hvad skal jeg bruge resten af mit liv på, nu har jeg opnået det som ”samfundet” forventer?”. Det virker som om han flygter væk fra ”meningsløsheden” og over i hans Ipad/Iphone, i stedet for at tillade sig selv at mærke sin frustration.

Prøv at spørge ham, om han egentlig er tilfreds med sin tilværelse (selvom det nok vil provokere ham), prøv måske endda at nævne ordet ”midtvejskrise”, for at se om det sætter noget i gang i ham. Han er formodentlig ret ubevidst om, hvad der er på spil i ham, og tillader jo ikke sig selv for alvor at mærke sin frustration. Jeg har altid fundet god inspiration på denne side – www.psykoweb.dk – og på denne side er også en god artikel/indlæg om lige præcis midtvejskrisen: http://www.psykoweb.dk/depression/8b-Midtvejs.htm. Måske du på en måde kan sende det link til ham – eller måske endnu bedre hvis hans børn gør det? Der er jo tydeligvis noget der går ham på, men måske han ikke helt selv er klar over hvad det er.

Jeg håber I kan tage snakken op med ham – alternativt, har han nogle venner du/I kan få til at tage snakken op med ham? De må også have bemærket hans ændrede humør og indstilling til tingene.

Bedste hilsner

Michael

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *