Hval og mand med afskårne lemmer (drøm)

Spørgsmål:

Hej
Jeg har drømt en drøm, som jeg synes er lidt pinlig, men jeg er nu alligevel nysgerrig for at finde ud af hvad den kunne betyde.

Den starter med at jeg står og ser på et stort basin med en hval der svømmer rundt, jeg står sammen med en mand, som siger at hvalen er lige så stor som Anholt, ( har aldrig været på Anholt), lidt efter stod vi nede under basinet, og så på at hvalen svømmede rundt, og han siger at nu må vi håbe at basinet ikke gå i stykker, da han siger det står jeg og forstiller mig at basinet går i stykker og at alt vandet kommer ned over os, sammen med hvalen, står næsten og håber lidt på at basinet går i stykker, men det gør det ikke.
Den sidste del af drømmen er jeg på et kust museum, hvor der er en mand på gulvet, som har fået skåret sine arme, ben og pik af, han er stadig levende, men hans krop minder om en mannequin dukke, han skal forestille kunst, og ham som har “lavet” ham forsikrer ham om at han nok skal få sat arme, ben og pik på igen, hvor han derefter tager hans pik og løber, jeg løber efter ham og få også fat i pikken, hvor efter jeg tager elevatoren ned, men tænker at det ikke hjælper noget at lægge den tilbage til manden på gulvet, for han kan jo ikke passe på den før han er blevet sat sammen igen, så i stedet for at løbe hen til ham, løber jeg rundt for at finde en der kan sætte ham sammen, inden ham “kunstneren” tager flere dele af ham, og så stoppede drømmen og jeg vågnede.

LM

Svar:

Hej LM,

Sikke en interessant drøm du har haft! Jeg hæfter mig ved følgende to elementer; hvalen, og manden med de afskårede lemmer.

Inden for drømmefeltet arbejdes ofte med historien om ”Jonas i hvalfiskens bug” – hovedpointen der var, at Jonas blev slugt af hvalen, for senere at blive genfødt igen. Når hvaler på denne måde optræder i drømme kan det være et billede på, hvordan du måske lige nu i dit liv er truet af, at blive helt opslugt af dit ubevidste (alt det der foregår i dig selv, som du ikke er så bevidst om), og hvis du ikke passer på, ja så er det det der kommer til at ske.

Manden med de afskårne lemmer – inklusiv pikken! – tænker jeg kunne være et billede på dig selv, og hvordan du lever dit liv lige nu. Føler du dig på nogen måde ”kastreret” (og i øvrigt hæmmet i at komme videre) i dit liv lige nu? Og føler du samme tid du kæmper hårdt for ikke at være det? Det lyder på mig som om, at du er en mand (og det tænker jeg ud fra netop manden med de afskårne lemmer) – men jeg ved det ikke. Når en anden mand optræder i en mands drøm er det ofte et billede på ”skyggen” – den/de sider af en selv som man ikke er så bevidst om, og mange gange ikke vil acceptere. Det kunne altså være, at du lige nu i dit liv virkelig er ”kastreret” og amputeret som mand – måske noget med, at det ikke rigtig er dig der er bossen i dit liv – men at andre (en anden?) har alt for stor indflydelse på måden hvorpå du lever dit liv.

Bedste hilsner

Michael

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *