Drøm om ekskæreste

Spørgsmål:

Hej
I nat drømte jeg 4 små drømme i en drøm, har det nogen betydning?

Det første jeg husker er at jeg sletter min ekskæreste sms besked ved en fejl, og står og fortryder jeg ikke fik læst den, når kun lige at se at han skrev undskyld for ikke at have svaret. (kun være virkeligt, da min ekskæreste ikke svarede på det jeg skrev til ham for et par dage siden).

Det næste er at jeg står i min lejlighed, (som er større end min lejlighed og med flere rum). Min ekskæreste kommer, og han begynder at pakke, jeg er lidt forvirret, føler det er lidt utryg at han gå og pakker sine ting, der er to røde elevator, (ligesom dem der er hvor jeg arbejder), den stor af dem går i min lejlighed, tænker at alle kan jo komme ind, den anden lige uden for min hoved dør, tænker at det er godt vi har fået dørtelefon.

Er på en skole, skal til at feje, en pige siger at hun synes det er modigt af mig, hun mener vidste ikke jeg gøre det helt godt nok, når jeg kun fejer, skal jo også helst tørre af og så videre, hun skal på ferie, da hun er gået, står jeg sammen med en anden og ser i en dagbog, billedet uden på ligner en fra tv, men hun hedder Eva i min drøm. Lige før Eva tog på ferie gav hun mig en nøgle med hendes navn. I dagbogen læser vi at hun har skrevet at jeg har sagt hun skulle sige fra over for ham den træls dreng. Vi står lidt og bagtaler ham den træls dreng. Vi snakker om at hans hår var på mode da jeg gik i skole, og at vi ikke synes det er pænt. Vi stopper med at snakke da han kommer forbi på den lange gang. Jeg beundrer en lille afrikansk piges fletninger, og da jeg kikker op ser jeg nogle elever i tern på en ternet bænk, og da jeg kikker rundt, er det lige som om at eleverne går i et med bænken langs væggen.

Jeg står ved en dør ind til et vaskerum, får en nøgle af en anden. Da jeg skal til at gå ind for at feje, kommer der to piger med en vasketøjskurv, med en masse heste tøj, de gå ind i rummet for at gå i bad, imens jeg vente på at de bliver færdig, står jeg og kikker tøjet igennem og tænker på hvordan det skal vaskes, og synes det er lidt træls at jeg ikke kan komme videre før de er færdig med at bade.

Lena

Svar:

Hej Lena,

Ja jeg tvivler jo ikke på, at det har en betydning at du drømmer disse 4 ”drømme” i den samme drøm – en drøm har som regel en sammenhængende historie/forløb, selvom det kan virke som om, at de ikke hører sammen.

Det lyder som om, at du lige nu stadig bearbejder din relation til din ekskæreste. At du i drømmen hurtigt sletter beskeden som faktisk indeholder en undskyldning kan være et billede på, at du grundlæggende er vred på ham – men ikke har fået sagt det til ham – eller at du på en måde er lidt for flink i kommunikationen med ham, og ikke tager hensyn til dig selv. Eller måske at du faktisk er lidt for hurtig til at ”feje ham af” i virkeligheden? Så er der delen hvor han går og pakker sine ting i din lejlighed – et billede på, hvordan du i dig selv måske er ved at rydde op i jeres forhold, men at du er lidt utryg ved at han nu ”flytter ud” (altså kommer ud af ”dit system”) – lidt for hurtigt?

…og hvem er ham den trælse dreng; en del af dig selv, eller igen din ekskæreste? Måske du har svært ved at erkende og acceptere (over for dig selv) at din ekskæreste er træls, at du faktisk måske ikke kan lide ham? Eller igen omvendt – måske noget i dig selv (Eva og hvad hun står for) – er for hård over for ham drengen (din ekskæreste)?

Jeg har svært ved at gætte hvad den sidste del kan handle om, jeg kender jo ikke dig og din situation. Men jeg tænker det handler meget om relationen til din ekskæreste, og hvordan relationen i dig selv måske ikke helt er slut.

Bedste hilsner

Michael

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *