Rådyr, rejer, sko og strand (drøm)

Spørgsmål:

Min drøm starter med at jeg er hjemme hos mine forældre, der går et stort rådyr lam, vi (min Far og jeg) får det ind i huset, hvor vores hund kommer os i møde, han har snor på som er bundet på en klods, jeg tager snoren af ham og nusser ham lidt, han går hen til rådyret, som jeg har valgt at kalde Bambi, vi prøver at sætte snor på Bambi, så vi kan gå rundt med hende for at finde hendes mor, men vi kan ikke rigtigt finde nogen snor, så vi prøver at få hende til at gå ud og i nærheden af os, så vi kan finde hendes mor.
Det næste jeg drømmer er jeg hos en fiskehandler, sammen med min Far, han køber en stor sæk rejer.
Derefter går jeg på en gade og overvære at en dame på en ladcykel bliver anholdt, først benægter hun, men til sidst indrømmer hun at hun har solgt kopivare.
Lidt efter går jeg sammen med min moster ind i “fiskehandlen”, nu er det også et sted hvor man kan få lavede sko, for min moster skal hente et par billige sko som hun har fået lavet, sælgerne indrømmer godt nok at det er lidt dyrt at lave skoene istedet for at købe et par nye. Vi går ud af butikken igen, og ned til stranden. Ved stranden går vi sammen med min kæreste, min Mor, min kusine og hendes kæreste. Vi går ud i vandet, men jeg når ikke helt ind igen før vandet kommer tilbage igen, så jeg står på en sten, ind til vandet trækker sig igen, så jeg kan løbe ind igen, stranden ændre sig til nogle røde bygninger, med studenter hængene ud af vinduerne, jeg siger at det vil være nemt at sy sådan en hue, det vil jeg godt kunne.
De røde bygninger ændre sig så til en lille å/vandløb eller grøftekant, med lidt klart vand i, og gammel træer på den anden side, det ene træ er der kun stammen tilbage, det er stort og der er et lille hul i det, så man kan går ind i stammen, min moster ser en student ind i træet, så hun hopper over vandet og går ind til den studenten og min Mor hopper efter. og så sluttede drømmen.

Molly

Svar:

Hej Molly

Tak for din henvendelse og din drøm.

Der er rigtig mange og spændende indholdselementer i din drøm, og det er svært for mig at ”tune” helt ind på hvad det kan handle om, når jeg ikke kender dig og din livssituation, hvad der optager dine tanker p.t. etc. Men lad mig prøve at komme med nogle bud;

Rådyret er jo noget instinktmæssigt (dyr), som på en måde presser sig på i dit liv lige nu. Du (og din far, måske den side af dig selv der minder om din far) prøver ihærdigt på at hjælpe rådyret til at overleve/finde dets mor etc. – og det er uden tvivl vigtigt, at du finder ud at, hvad dette rådyr står får i dig selv (noget fint og skrøbeligt, som du skal tage vare på).

Og så er der fiskehandleren / ”hælebaren”, hvor både din far og din moster køber ind. Hvorfor mon din far vil købe rejer? Rejer er jo nogle meget forsvarsløse dyr, som uden bevidsthed lader sig ”kaste rundt” af bølger/strøm m.v. Og selve fiskehandleren kan jo også ses som et sted i dig selv, hvor du kan hente både fisk (ofte billede på noget meget dybtliggende spirituelt) og skaldyr. Og så kan du (den del af dig selv der minder om din moster) få fikset sko; altså sikre jordforbindelse.

Og så går I nogle stykker til stranden; havet er grundlæggende et billede på det ubevidste, og du forsøger at undgå at blive våd af vandet (som jeg læser det) – måske du ubevidst prøver at undgå for megen kontakt med det ubevidste? …og havet bliver så til bygninger med studenter I – hvorfor mon de pludselig optræder? Hvad minder din studentertid dig om (hvis du har haft en sådan)? Og du vil gerne sy en hue; er det en tendens du har sådan lidt ”ude af kontekst” at ville præstere? Det virker skævt sådan som det bliver præsenteret i drømmen; det er jo bygningerne og studenterne der er i fokus, men du tænker på at sy en studenthue – og hvorfor mon du gør det? Har du lyst til at studere igen?

I forlængelse af dette er der til sidst træstammen med studenten i, som din mor og moster vil  i kontakt med. Hvad forbinder du mon selv med denne student (og de andre som optræder) – mindes du tiden fra dengang (hvis du selv har været student) – eller handler det om, at drømmen siger at du skal til at studere (gå dybere ind i ) et eller andet (som jo altså ikke behøver betyde, at du skal tilbage på skolebænken).

Slutteligt – der er rigtig mange spring i den drøm du har haft Molly, og uden en forståelse af dit livssituation er det meget svært at komme i nærheden af hvad det kan handle om.

Bedste hilsner

Michael

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *