Som om alt var som en drøm, det var uvirkeligt.

Spørgsmål:

Hej, jeg skriver for at høre om i kan fortælle mig hvordan det kan være jeg har det som jeg har det? Jeg er 15 år nu, men det begyndte allerede da jeg var 11 på en ferie i Tyrkiet. Pludselig var det som om alt var en drøm, det var uvirkeligt. Alting så ud som om det var 2D og jeg havde det som om jeg ikke selv havde kontrol over det jeg sagde eller mine bevægelser. At mine tanker og verden omkring mig var 2 helt adskilte ting. Det skete så en del flere gange kort efter, men da jeg kom hjem fra ferie igen gik der lang tid mellem at det skete. På et tidspunkt var jeg til en overnatning på min skole (jeg er fyldt 14 på det tidspunkt), og så føler jeg det hele ekstra voldsom og så besvimer jeg. Derefter kan jeg knap nok bevæge mig uden at besvime, jeg ryster helt vildt og må køres hjem og i seng før det går væk. Efter det har det været som om det aldrig er gået helt væk, det er der altid, men ind imellem er det langt værre end normalt. Jeg kan ikke lade være med at føle mig sindsyg ind imellem, og det hele er selvfølgelig rigtig ubehageligt. Jeg føler ikke rigtig at jeg kan tale med nogen om det overhovedet, så jeg ved ikke hvad jeg skal gøre.

Svar:

Kære unge pige
Det lyder som nogle ubehagelige erfaringer,  du har gjort dig, hvor du synes, at det hele ser ud, som om det er todimensionalt. Altså jeg synes jo
ikke, at det er så mærkeligt at dine tanker og verden omkring dig er to helt adskilte ting.  Men det med at du går og besvimer, og du ikke har kontrol over det, du siger, og ryster helt vildt. Jeg vil anbefale, at du taler med din læge omkring dit problem og hurtigst muligt får en henvisning til en psykiater.

Held og lykke med det Skriv gerne herind igen.
Venlig hilsen
Pelle
Larsson

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *