Ingen venner og job – og utro kæreste?

Spørgsmål:

Hej

Jeg føler mig ensom, og håber du kan give mig nogle råd til at komme ud af det.

Jeg er en pige på 30 uden venner og job, har en kæreste, som jeg har en mistanke om har en anden, føler han lukker mig ude af hans liv, for har ikke set nogle af hans venner eller familie i et år nu, og når vi er sammen er vi hos mig og hvor vi ser tv sammen, har sex eller han arbejder, han melder tit fra til familiesammekomster i min familie, for han skal arbejde.

Er i tvivl om, om jeg elsker ham, eller om jeg er sammen med ham for at jeg ikke føler mig helt alene.

Jeg tænker også på om at hvis han er sammen med en anden, hvorfor han er det, om jeg nogen sine kunne blive lykkelig sammen med ham, da det ikke er første gang han er sammen med en anden, om han elsker mig osv. jeg vil jo gerne have en familie, med mand, børn, hund og hus med have.

Jeg håber du kan give mig nogle råd/ideer til at få nogle gode venner, så jeg vil blive mindre afhæng af min kæreste, og så kunne jeg måske også finde ud af om min kæreste er den rigtigt for mig, men hvis du har nogle gode råd til at finde ud af om han er den rigtigt eller hvordan vi får et bedre forhold, vil det være dejligt.

Håber du kan hjælpe mig lidt på vej ud af ensomhed.

Svar:

Hej Shella,

Tak for din henvendelse til Psykologpostkassen.

Som jeg hører det du skriver, så lyder det på mig som om, at du på en måde lader meget i dit liv være op til andre. Eksempelvis virker det til, at det meget er din kæreste som bestemmer at I er sammen – mere end du gør det. Jeg syntes du skal fortælle ham hvordan du har det, dine tanker om Jeres forhold, spørge ham om han er dig utro etc. Jeg syntes det er vigtigt, at du gør op med dig selv, om du egentlig er glad for ham og vil være sammen med ham.

I det hele taget så virker det som om, at du skal til at tage affære i dit liv. Ikke mindst for måske at arbejde med at styrke din selvtillid. Du har uden tvivl meget godt at byde på, og jeg syntes du skal arbejde med at finde dine ”indre juhupiger” – det i dig selv, som klapper af og roser dig selv. Spørg for eksempel dig selv; hvor/hvornår i dit liv har du været rigtig god, hvor var du en succes? Det handler om at finde dine egne styrker. Også i forhold til at finde et arbejde. Prøv evt. denne gratis personlighedstest på Jobindex; http://www.jobindex.dk/cgi/typeindikator.cgi – den kan hjælpe dig med at sætte ord på hvem du er og hvad du er rigtig god til.

Har du selv nogle tanker om hvorfor du ikke har så mange venner? Opsøger du nogle? Eller venter du på at de kommer til dig? Også her er du selv nødt til at gøre noget. Men jeg tror også her, at det kan handle om at du begynder at prøve at mærke efter hvad det er du vil i dit liv. Hvilken kæreste vil du have? Hvilke venner vil du have? Og hvor kan du måske møde nogle venner som har samme interesser som dig? At starte til en fritidsbeskæftelse (kreativitet/kunst/musik/sport eller noget helt femte!) er ofte et godt sted at møde nye venner.

Du skal leve dit liv indefra og ud – ikke omvendt. Det vil sige du skal være bossen i dit liv – det er ikke dine omgivelser/andre mennesker der skal være boss i dit liv.

Venlig hilsen

Michael

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *