Hvem er jeg egentlig? Vil gerne være en anden.

Spørgsmål:

Hej! jeg er en pige på 16 år der har nogle forskellige sympomer. Jeg ved ikke hvad som jeg gerne vil sige her så jeg måske kan få hjælp til hvilken medicin jeg skal tage og hvad det er jeg lider af. Jeg har i lidt over et år følt at jeg.. nej det er mere bare sådan at jeg ikke er mig selv… jeg hedder Veronica men jeg mener ikke at jeg er Veronica… jeg er en kopi af Veronica eller en klon eller en autopilot…. det er meget tydeligt for mig at jeg ikke er Veronica og jeg har snakket med en psykolog om det men han virker ikke til at vide hvad han skal gøre ved det for han har ikke hørt om sådan nogle symptomer før… jeg prøvede i en periode at være på Abilify men det havde ikke den mindste effekt… har I nogen anelse om hvad det er jeg lider af for jeg er ikke paranoia eller har vrangforestillinger eller hallucinerer eller noget… ærligt talt vil jeg heller ikke leve.. jeg vil gerne sidde i Veronicas baghoved og lade Veronica leve sit eget liv i sin egen krop som jeg nu er i… kan i hjælpe mig?.. eller kan i hjælpe Veronica?…eller os begge?

Svar:

Hej Veronica –

For det første så er det vigtigt for mig at få sagt, at det med antipsykotisk medicin (eller antidepressiv medicin for den sags skyld) er noget vi grundlæggende ikke gør det i her på Psykologpostkassen. Jeg tror ikke du har brug for medicin (som tilsyneladende heller ikke virker). Det jeg syntes du skal acceptere det er, at du er dig – du er ikke – og skal heller ikke være – Veronica, eller nogle andre. Du er den du er. Den del af dig, som allerhelst ikke vil være i Veronicas krop som du skriver, er også en del af Veronica. Måske du med ”Veronica” forbinder en masse positive ting; den ”stærke”, ”positive”, ”udadvendte” type – men sådan er vi mennesker bare ikke altid, og der vil være perioder i vores liv hvor vi ikke har det sådan. Måske du tænker at ”aj, bare jeg havde det som jeg havde dengang hvor…” – og så bliver ”Veronica” forbundet med den du var engang. Lige nu har du det på en anden måde i dit liv, og der sker nogle ting i dig, som du skal lytte til. Og mest af alt skal du prøve at arbejde med at få øje på, hvad det er der giver dig disse mere negative tanker. Drømmer du om natten / kan du huske dine drømme? Indholdet i dine drømme kan måske fortælle dig hvad det er der er på spil (skriv gerne igen med indholdet i dine drømme hvis du vil have hjælp til tolkning). Du skal i hvert fald ikke være ”autopilot” over for det der sker – men tage det op, og arbejde med det – som du jo også gør ved at skrive til os her på Psykologpostkassen.

Venlig hilsen

Michael

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *