Drømmer jeg får drenge – men vil have en pige!

Spørgsmål:

 Hej

I nat havde jeg en drøm, som godt kunne være sket i virkeligheden, og som også var noget jeg egentlig går og drømmer lidt om i det virkelige liv (det med at få familie).

Jeg sidder til en familesammenkomst, i min familie, har en søn på skødet, dog er det som om filmen kører lidt tilbage til hvor jeg var gravid, og hvor jeg giver udtryk for at jeg gerne vil have en pige, og så tilbage igen. Da vi sidder der og snakker, er det lidt som om jeg er gravid igen eller gerne vil, og de andre driller lidt med at det nok også bliver en dreng, og om vi så vil prøve til vi får en pige, hvor jeg siger nej, fordi jeg gik i klasse med en dreng som var nr. 2 ud af 7 hvor den anden sidste var en pige, og så mange børn vil jeg ikke have, jeg kommer også ind på at jeg ikke ved hvad han laver i dag, men at det ikke vil undre mig hvis han var blevet kriminel, da han droppede skolen efter vi kom i hver sin skole (Det er noget der er rigtigt, jeg har gået i klasse med den dreng, som jeg drømte jeg snakkede om, og det jeg siger i drømmen er noget jeg også kunne have sagt i virkeligheden. Jeg var lidt forelsket i ham da vi gik i 6-7 klasse).

Faren til mine børn i drømmen er min nuværende kæreste (jeg har ikke nogen børn, og mit forhold til min kæreste er ikke så godt) mens jeg sidder og snakker om ham jeg gik i klasse med, er det lidt lige som om vi har fået søn nr 2, og jeg fortæller jeg gerne vil have en pige fordi jeg gerne vil sy tøj til hende og det er nemmere at sy til piger end drenge.

Senere går vi ud i haven hvor vores hund løber omkring, han minder meget om den hund jeg havde da jeg var barn, dog med flere hvid pletter.

Det næste jeg drømmer, der er jeg ikke til fest mere, der er det lidt lige som om jeg prøver for sjov at bytte en halv agurk til en datter, men det ender med at jeg spiser agurken.

Det sidste jeg drømmer er at jeg er i jysk og ser på gardiner, eller det er egentlig mere stofrester til at sy et gardin af (i øjeblikket er jeg på udkig efter nye gardiner)

Svar:

Hej Molly,

Tak for din henvendelse til Psykologpostkassen! Sikke en spændende drøm du har haft!

I dag fylder Sigmund Freud ikke så meget i snakken om tolkning af drømme – men han var den første til at sige, at drømme ofte handler om ønskeopfyldelse. Med andre ord, at vi i vores drømme kan opleve det som vi godt kunne tænke os, men af forskellige årsager ikke har eller ikke kan opnå i virkeligheden. I hvert fald ikke i den nuværende situation. Og det ville jo være en “lige til” tolkning af din drøm – at du i drømmen oplever det som du rigtig godt kunne tænke dig – nemlig en familie, far, mor og børn.

Til gengæld er det min klare fornemmelse, at drømmen også peger på hvad det er der kan spænde ben for dig i forhold til at indfri denne drøm. Nemlig måden hvorpå du er meget optaget af at det skal være en pige, og hvordan du samtidig har stærke fordomme om, at hvis det bliver en dreng, ja så bliver det nok en kriminel en af slagsen. Der er flere ting i det du skriver og det du drømmer. “Filmen” kører tilbage til en scene hvor du ønsker at få en pige, men du har i drømmen fået en dreng. Du kan i virkeligheden ikke selv vælge om du får det ene eller det andet, og drømmen tror jeg prøver at sige dette; du er meget (for) optaget af hvordan tingene bør være, og mindre optaget af, hvad der skal til nu og her for at du kan komme derhen. Samtidig virker det også som om, at du er faldet i den ”fælde” der handler om at hvis ”sådan og sådan” (far, mor og børn), ja så bliver du lykkelig, især hvis det bliver en pige du/I får. Jeg er endnu ikke støt på nogen som har fundet den endelige lykke i det at få børn/blive en familie. ”Midtvejskrisen” handler jo ofte om, at man netop troede at det var alt det der skulle til, men at man så alligevel mærker, at der er mere end det. Nemlig ens eget liv og livsprojekt – hvem er du Molly, og hvor skal du hen? Det lyder for mig som om, at du binder din egen lykke op på andre mennesker.

Og så er der elementet med agurken – hvor du skal til at give den til din (?) datter, men så beholder du den selv. Du skriver godt nok ”bytte”, men det er svært at forstå hvad du helt mener (bytte med hvad?). Dog kunne dette element igen være et billede på, at du er alt for optaget af hvad det er du selv vil, og at dine egne fordomme fylder lige lovlig meget. Jeg syntes du skal arbejde med dine fordomme om drenge (mænd?) – måske disse fordomme også influerer på hvordan du ser på din kæreste.

Venlig hilsen

Michael

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *