Irrationel frygt for at kæreste voldtages

Spørgsmål:

Hej mit navn er mikkel og jeg er 17 år gammel. jeg kan ikke falde i søvn om natten fordi mine tanker er et helt andet sted. jeg ligger altid og er bange for at det sker nået med min kæreste. jeg er bange for at hun bliver voldtaget, og tanken om det holder mig vågen. der er faktisk et par stykker af mine veninder som er blevet voldtaget. og jeg havde en veninde som var blevet voldtaget af sin far igennem flere år. hun er død nu da hun to sit eget liv for et års tid siden.

jeg kan ikke sove og når jeg endelig falder i søvn drømmer jeg at min kæreste bliver voldtaget på de mest voldige måder. jeg er konstant bange for at det sker og det holder mig vågen, jeg er træt hele tiden, jeg kan ikke følge godt med i skolen, og jeg føler mig bare som om jeg heletiden er syg.

Svar:

Hej Mikkel,

Det var da nogle ualmindeligt forfærdelige drømme og bekymringer du har!

Jeg syntes det vigtigste for dig er at holde fast i, at det er noget inde i dig selv, det er en angst du selv går rundt med – måske fordi du har haft det så tæt inde på livet som du har med din veninde som begik selvmord. Prøv evt. på, om du i drømmen kan tvinge dig selv til at være mere bevidst, og derfor vide, at det er en drøm. Sig også til dig selv inden du skal sove, at der ikke er nogen rationel grund til at du skal have de bekymringer. Ja prøv i det hele taget – når tankerne og angsten kommer – at sige til dig selv, at der ikke er nogen objektiv/rationel grund til, at du skal have det som du har det. Prøv af al din kraft at se på virkeligheden som den er – din kæreste som hun er, det der sker i hendes liv m.v. – og forsøg at få øje på, at dine bekymringer er meget større end der er nogen som helst grund til.

Jeg håber det kan hjælpe!

Vh Michael

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *