Mor vil ikke give mig plads! (drøm)

Spørgsmål:

Hej,

Jeg har drømt en drøm, nogle gange som jeg har drømt videre på. Den handler om at jeg er hjemme i mit hus, og pludselig skal min familie lege gemmeleg, jeg finder ud af det er fordi vi skal gemme os for nogle mænd, jeg har meget svært ved at finde et ordenligt gemmested, og gemmer mig bag sofaen hvor min mor også sider, hvorefter min mor siger til mig at jeg skal finde mit eget gemmested, hvilket jeg bliver lidt ked af over, for jeg kan ikke finde et sted hvor de ikke finder mig.

Derefter nogle nætter senere  fortsætter drømmen,hvor hele min familie løber ned til fjorden som vi bord tæt på, og hopper ned i noget helt tykt sort vand.

Jeg har også haft et mareridt som jeg har drømt mange gange, hvor jeg ligger i min seng, og det er helt mørkt. pludselig fornemmer jeg en mand der står og kigger på mig, jeg prøver at åbne øjne, men jeg kan bare ikke lige meget hvor meget jeg kæmper, jeg falder ned på gulvet skriger, og til sidst vågner jeg ved mine øjne bliver åbnet.

Hilsen R

Svar

Hej R,

For det første – jeg beklager den uacceptabelt lange svartid – der er kommet rigtig mange henvendelser på Psykologpostkassen de sidste måneder.

Det er en rigtig spændende drøm du har haft! Nu kender jeg ikke din præcise livssituation, men ud fra hvad du drømmer gætter jeg på, at der kan være nogle “temaer”/ting du kan tage op i dit liv lige nu.

Dit hjem er i drømme mange gange et billede på din personlighed – et udtryk for den du er/måden du lever dit liv på. Og i drømmen er du/I jaget af nogle mænd – det er ikke mit indtryk, at mændene er vanvittigt skræmmende. Du prøver at gemme dig der hvor din mor sidder – men hun vil ikke give dig plads. Det mandlige i drømme er mange gange et billede på evner som beslutsomhed  og retning i livet (at vide hvor man skal hen i sit liv) – og samtidig presser din indre mor dig til selv at finde et sted at være. For mig lyder det som om, at drømmen prøver at fortælle dig, at du i dit liv skal ”ud af din mors skygge” – og finde din egen vej, din egen måde at leve dit liv på. Du skal i kontakt med de ”mandlige” sider af dig selv som kan give dig en større bevidsthed om hvad du vil i dit liv.

Og drømmen fortsætter så med, at I (hele din familie) vil gemme jer i noget tykt, sort vand. Næsten som at du/I prøver at gemme Jer/flygte fra noget ”uundgåeligt” – at der er en eller anden form for udvikling især du – men måske også din familie – skal gennemgå.

Den sidste drøm med manden der står ved din seng kunne være et billede på det samme – noget i dig selv som gerne vil i kontakt med dig – igen noget mere ”maskulint” som kan vidne om, at du i højere grad skal blive bevidst om hvad det er du vil i dit liv.

Håber noget af dette giver mening!

Bedste hilsner

Michael

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *