Ensom blandt mennesker

Hejsa
Jeg er en mand på 38 år, gift og har 2 børn, som har nogen forskellige sociale problemer, ud over det så har jeg svært ved og forklare mig selv.
I min verden er jeg evig og altid den underlige, jeg er den som meget få vil have kontakt med, jeg er den stille underlige mærkelige person som sjældent siger noget og som helst ikke vil have kontakt med mennesker, jeg er altid den som hvor folk aldrig ved hvad tænker, jeg bliver nervøs og angst når personer nærmer sig.
Jeg har hårdt brug for at blive bedre socialt, jeg har hårdt brug for at være en person hvem folk gerne vil være sammen med, jeg har hårdt brug for at tør være sammen med andre mens jeg er afslappet, samtidig med at jeg rent faktisk kan sige noget i stedet for at være tavs.
Jeg er så træt af at være nervøs/angst for andre mennesker, jeg har prøvet psykolog det hjalp ikke.

Kære Rene.

For at kunne svare er vi nød til at vide noget mere om dig: Har du et arbejde? Hvad laver du? Har du kommunikation med dine børns børnehave? Eller deres skole? Taler du med din familie og jeres venner? Taler du med din kone? Og hvor længe har du haft de problemer du omtaler? Har du nogen fritidsinteresser? Hvor står du politisk? Drømmer du? Prøv at fortæl om al det vi spørger om, og gerne mere om dig selv? Vi venter spændt!

Vh. Ulla og Ole

Hej igen.

Ja jeg har haft samme arbejde i 13 år, jeg arbejder som opstiller(“maskin arbejder”), samtidig med jeg arbejder med uddannelses planer, og giver kurser i det jeg arbejder med til vores sælgere.
Ang. kommunikation med mine børns børnehave og skole, ja så er der kommunikation, men kan i uddybe hvad i mener? Mine drenge er 4 og 7 år.Jeg taler både med familie og venner, dog har jeg det svært med forhold til begge hold, og har svært ved og være med i et fællesskab, folk omkring mig bliver altid en bekendt og ikke nogen jeg som så betragter som en ven.Jeg har haft de her problemer siden jeg var lille, jeg vil tro jeg for alvor fik problemerne omkring 11-13 års alderen, min var sjældent hjemme om aftenen fra jeg var omkring 8-9 års alderen, jeg kom hjem fra skole så var hun måske hjemme et par timer og skulle så til banko spil.I min fritid cykler jeg en del, ellers bor vi i hus og der er jo også nogen ting der skal gøres, samtidig med laver jeg tit computere og div. for bekendte. Ang. hvor jeg står politisk, så forstår jeg ikke sådan et spørgsmål, hvis i kan uddybe vil det være dejligt. Jeg tror jeg drømmer som en normal person, både dårlige og gode drømme. Tiden på internet er vel ca. 30-60 minutter, alt efter om jeg bruger tid på vores økonomi eller ej. Jeg snakker med min kone ja, men det kunne sagtens blive bedre, jeg bliver misundelig og ked af det når jeg fornemmer at andre par snakker bedre og mere sammen end min kone og jeg gør. Jeg er ked af at jeg først får svaret nu

MVH. René

Kære René.

Først undskyld vores formulering angående dit forhold til politik det vi ønskede var at få at vide om du var engageret i et eller andet parti og dermed i en sag der har betydning for andre end kun dig selv og dine nærmeste, for er man interesseret i en sådan sag træffer man ofte her ligesindede mennesker, og det vil sige mennesker som glemmer sig selv og egne private problemer i et fælles arbejde for at bedre forholdene for andre og et sådant fællesskab er ofte grobund for dybe og varige venskaber. Så vi råder dig til at finde et sådant fællesskab – som bestemt ikke behøver at være et politisk parti (:

Og nu til dit helt aktuelle personlige problem. Du er omgivet af mennesker – familier, kone og børn, arbejdskammerater og mennesker du møder i undervisningssammenhænge elever og lærerkolleger – som du bliver bange for når de kontakter dig eller vil kontakte dig. Så det er ikke den vej du skal gå men derimod lige den modsatte. Hvis du ønsker dyb kontakt med andre skal du nærme dig de andre og en god måde at gøre det på er at se på hvad de har brug for og hermed mener vi ikke materielle goder og praktiske hjælpeaktioner, men nærhed tid og forståelse, og ægte optagethed af hvad de måtte have af problemer, glæder og vanskeligheder i deres liv. Eller sagt på en anden måde se ikke efter hvad andre kan gøre for at hjælpe dig for at du kan udholde den fundamentale ensomhed som er ens for os alle, men se efter hvad du kan gøre for at hjælpe de andre med at udholde deres ensomhed.

Vh. Ulla og Ole

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *